35% van de energie gaat verloren door ventilatie

35% van de opgewekte energie in een woning gaat verloren door ventilatie. Beperking van warmteverlies is een belangrijke stap naar een energiezuinige woning. Hoe meer warmte binnenblijft, hoe minder energie men nodig heeft. De Movair van ISC biedt de oplossing.

De aluminium ventilatieroosters in gevels genieten bepaald niet de populariteit van architecten, maar zorgen ook voor tocht en geluidsoverlast. Dus werd het tijd voor een ventilatiesysteem dat naast geluidreductie zorgt voor een betere luchtregulatie, het liefst per ruimte. Een systeem dat onzichtbaar is en het leefklimaat en de luchtkwaliteit in de woning verbetert.

Ventileren via de onderdorpel 

Dus kwam ISC uit Schijndel met de Movair, een ventilatiesysteem via de onderdorpel, dat alle kwaliteitselementen in zich draagt en zorgt voor een hogere RC-waarde en een betere U-waarde, waardoor de energieprestaties worden bevorderd. De Movair is een ‘ademende’ onderdorpel voor houten en kunststof kozijnen, die duurzaam ventileert en isoleert en bijdraagt aan een gezond leefklimaat.

Glasvezelcomposiet

De Movair is gemaakt van glasvezelcomposiet en bestaat voor 60% uit zuiver glas dat een speciale oppervlaktebehandeling (PU lak) ondergaat. Het maakt de Movair tot een slijtvast dorpel waarop ISC een Europees octrooi en modelbescherming kreeg. Fysieke ventilatieroosters zijn overbodig, men ventileert nu op vensterbankniveau, waardoor een hoger rendement wordt gehaald. Movair zorgt voor een EPC-reductie die varieert tussen de 0,15 en 0,24 en zorgt voor een kwaliteitsprong van het energielabel. Het systeem is brandvertragend, slag- en slijtvast, UV-bestendig en onderhoudsarm.

Het ultieme kozijn

Het ultieme kozijn van dit moment is een combinatie van de Movair en een WTW-installatie. Deze installatie maakt de Movair tot een vraaggestuurd decentraal ventilatiesysteem, waarbij men alleen ventileert wanneer dat nodig is. Een CO2-sensor peilt constant de luchtkwaliteit in de ruimte. Het WTW-systeem zorgt voor comfortabele voorverwarmde ventilatielucht, waardoor tocht en ook geluidsoverlast worden voorkomen. Met een U-waarde van 0,8 Wm2/K is dit het best presterende en isolerende kozijn, dat een besparing geeft van 25% op het energieverbruik. De EPC-reductie bedraagt bij de combinatie met deze WTW zelfs tussen de 0,20 en 0,34.

Movair-systemen

Het Movair ventilatiesysteem is er voor houten- en kunststof kozijnen. Tevens bestaat de keuze uit drie variaties:

  • Movair Basic: ventilerende onderdorpel zonder koppeling naar luchtgeleider of warmte-terug-winunit
  • Movair Convect: onderdorpel wordt aangesloten op een luchtgeleider
  • Movair + WTW: De Movair Convect met een WTW-unit vermengt de buitenlucht met de radiatorwarmte, alvorens deze naar binnenstroomt, tevens wordt de lucht afgevoerd. In combinatie met de ingebouwde CO2-sensor beschikt de huiseigenaar over een goede balansventilatie.
Terug naar het overzicht