6 op 10 Europeanen bezorgd over luchtkwaliteit in huis

Naast zonlicht zien Europeanen verse lucht in huis als de belangrijkste factor voor een goede gezondheid. Toch zijn veel van diezelfde Europeanen helemaal niet tevreden over de luchtkwaliteit in huis.

En terecht, zo blijkt uit onderzoek. Maar liefst 80 miljoen mensen in Europa wonen in een te vochtig huis. Hoewel een meerderheid van de mensen aangeeft ook daadwerkelijk bezorgd te zijn over de luchtkwaliteit, wordt nauwelijks in de verbetering van dit probleem geïnvesteerd. Bij renovatie of nieuwbouw gaat de voorkeur helaas nog vaak uit naar een investering in comfort en functionaliteit, in plaats van een investering voor goede luchtkwaliteit.

Velux-CMO vindt dat er iets moet gebeuren in de bewustwording van de consument: “Als consumenten hebben we de neiging te investeren in acties die onmiddellijk persoonlijk voordeel opleveren, zoals verlaagde energiekosten en verhoogd wooncomfort. De voordelen van het gezonder maken van hun woonklimaat zien ze meer als investering op de lange termijn.”

Lees hier het volledige onderzoek van Velux: Healthy Homes Barometer 2015 (Engels)

Bron: Duurzaam Gebouwd

Terug naar het overzicht