Een revolutionaire combinatie

Comfortabel natuurlijk ventileren met 440% rendement op warmtewinning

Subsidie
In 2016 zet de overheid in op energiebesparing en inzet van duurzame energie. De Ecolution ventilatiewarmtepomp sluit naadloos aan op deze ontwikkeling. Woningcorporaties hebben de mogelijkheid de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie), van € 1.000 of zelfs € 2.000 bij All Electric toepassing, te combineren met de STEP subsidie (Stimuleringsregeling Energie Prestatie huursector). Deze combinatie van ISDE en STEP subsidies kan oplopen van minimaal € 3.000 (3 labelsprongen) naar maximaal € 5.500 (6 labelsprongen). Bovendien profiteren bewoners in 2016 van de veranderingen in de energiebelasting: op gas +5ct en op elektra -2ct.

Energie Index, doelstelling 2030
Vele huurwoningen zijn op dit moment reeds voorzien van energielabel C (E.I. 1,41 - 1,80) Hiermee is het onmogelijk om in aanmerking te komen voor de STEP subsidie. Toch is het mogelijk tegen een lage investering van C naar A (E.I. 1,20 - 0,81) te komen. Met de Ecolution haalt u eenvoudig energielabel A, de doelstelling voor 2030.

All Electric
De Ecolution is in grondgebonden woningen en appartementen uitstekend in te zetten als All Electric oplossing. Dit geldt voor woningen met een primaire warmtelast lager dan 15 Gj. De uitstekend geïsoleerde woningen, ontworpen voor EPC 0,00 of renovaties naar Nul-op-de-meter, komen vrijwel altijd onder deze primaire warmtelast. De All Electric variant is te combineren met diverse afgifte systemen.

Inventum Ecolution
De Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp is het eerste toestel dat bij natuurlijke ventilatie warmte uit ventilatie retourlucht terugwint. De Ecolution wint alle warmte, én meer, terug uit woningventilatie en waardeert deze warmte d.m.v. zijn warmtepompfunctie op tot max. 50 graden om het vervolgens af te geven aan tapwater en CV. Energetisch een uitstekend alternatief voor balansventilatie. In tegenstelling tot balansventilatie wordt de warmte afgegeven op die plekken waar de bewoner het graag wenst, de leef vertrekken. Niet voor niets reduceert de Ecolution meer energie en EPC punten dan iedere balansventilatie unit.

De Ecolution heeft bijzonder weinig onderhoud nodig. Het koude deel is een gesloten circuit en daar komt geen sleutel aan te pas. Alleen het lucht filter dient eens in de 2 jaar gecontroleerd dan wel vervangen te worden. Deze cyclus kan samen en in gelijke standtijd met het reguliere onderhoud van de HR ketel worden uitgevoerd. Bovendien gaat de HR ketel aanzienlijk minder draaien en zal dus langer meegaan.

Movair Natuurlijke Ventilatie
In combinatie met Movair heeft u een uitstekend geventileerde, comfortabele en gezonde woning. Movair is de oplossing voor de bekende koudeval, tocht en lawaai. Verse lucht komt via de Movair onderdorpel in de Convect luchtgeleider terecht. De aangevoerde lucht wordt geruisloos door het systeem omhoog geleid langs de radiator. Deze luchtstroom zorgt ervoor dat warme kamerlucht onder de radiator wordt aangezogen en vermengd met de aangevoerde verse lucht, waardoor de temperatuur van de verse lucht verder toeneemt. De ruimte wordt voorzien van gezonde, gefilterde lucht zonder dat hierbij tocht of koudeval ervaren wordt.

Meer informatie
Wanneer u meer wilt weten bel of mail ons of maak een afspraak met onze adviseurs.

Terug naar het overzicht