Een tweede leven voor kozijnen met de Selekt Movair+ Window Upgrade

Het Selekt Movair+ Window Upgrade geeft bestaande kozijnen een tweede leven door de onderdorpel te vervangen door een ventilerende Movair+ glasvezelcomposiet-dorpel

Wat is er anders?
Het kozijn wordt waar nodig hersteld en voorzien van de Movair ventilerende onderdorpel en nieuwe ramen en deuren. Daarnaast wordt het kozijn in zijn geheel opnieuw duurzaam gelakt, waardoor met een onderhoudsovereenkomst een tweede leven van 40 jaar gegarandeerd kan worden. Het kozijn voldoet aan de prestaties van een nieuw kozijn qua U-waarde, luchtdichtheid en inbraakwerendheid.

De voordelen
o Milieuvriendelijk en duurzaam
o Behoud van het originele gevelaanzicht zonder storende roosters
o Geen bijkomende kosten voor de bewoner qua gordijnen, vitrage en lamellen
o Voldoet aan de prestaties van een nieuw kozijn

Selekt Movair+ Window Upgrade
In samenwerking met een aantal VGO gecertificeerde onderhoudsbedrijven brengt ISC de Selekt Movair+ Window Upgrade op de markt. Dit concept, dat met een aantal partijen in de keten is ontwikkeld, beantwoordt de behoefte van woningbouw-corporaties om op een duurzame manier invulling te geven aan resultaatgericht onderhoud (RVO).
Kenmerken van het Selekt Movair+ Window Upgrade:

Milieuvriendelijk en duurzaam
- Het bestaande kozijn blijft grotendeels behouden
- Minder binnenafwerking
- Bestaande gordijnen, vitrage en lamellen kunnen worden behouden

Voldoet aan de eisen van een nieuw kozijn…
- Nagenoeg even goede warmte isolatie (Uw)
- Luchtdicht
- Inbraakwerend

Gezond en comfortabel ventileren
-Ventileren naar behoefte per vertrek
- Niet zichtbaar,
- Geen hinderlijk koude tocht,
- Standaard geluidsreductie van 37-40 db
- Schone gefilterde lucht,
- Eenvoudig aanpasbaar in de toekomst

Met het Selekt Movair+ Window Upgrade krijgt het kozijn gegarandeerd een tweede leven. Inclusief een 15-, 20- of 30-jarige onderhoudsovereenkomst met budgetzekerheid.

Goede binnenluchtkwaliteit
Wooncomfort wordt voor een belangrijk deel bepaald door de luchtkwaliteit en het CO2 gehalte, maar ook door de luchtvochtigheid. Woningen worden tegenwoordig duurzaam uitgevoerd en dus beter geïsoleerd. Vaak betekent dit dat er zoveel mogelijk luchtdicht wordt gebouwd. Dit vereist meer aandacht voor een goed binnenklimaat.

Cruciale schakel
Er wordt eigenlijk structureel te weinig geventileerd omdat roosters en balansventilatie veel nadelen hebben. Movair heeft een unieke oplossing voor ruim en energiezuinig ventileren met (waar nodig) verwarmen, warmteterugwinning en koelen. De Movair+ dorpel vormt de cruciale schakel tussen het kozijn en deze installatiecomponenten. Een kostbaar kanalenstelsel zoals vereist bij een balansventilatiesysteem is niet nodig. Ideaal voor de bewuste woonconsument, welstand en architect is dat de lelijke roosters in het kozijn ook niet meer nodig zijn.

Einde van traditionele roosters
Deze vaak toegepaste roosters voldoen niet meer aan de huidige wensen van de woonconsument. Bewoners ervaren die vaak als lelijk, lawaaierig, er komt vieze lucht door naar binnen en ze worden vaak bij (koude) wind dichtgezet om vervolgens te vergeten ze weer open te zetten.

Terug naar het overzicht