Energie besparen door natuurlijke ventilatie middels het kozijn dat ademt

Van 10 tot en met 12 oktober 2017 vond de dertiende editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. De beurs is uitgegroeid tot een platform voor de opwekking van duurzame energie en energiebesparing. Movair was ook te vinden op deze beurs. Onder andere het StralenWARM concept werd hier onder de aandacht gebracht. Veel mensen hebben een voorkeur voor natuurlijk ventileren. In de goed geïsoleerde moderne woningen is de warmtecapaciteit echter vaak onvoldoende om de koude binnenkomende lucht voldoende te verwarmen. Hierdoor ontstaan vaak klachten over tocht en koudeval. Movair biedt de oplossing voor dit probleem. 
 
Een gezonde woning
 
Woningen krijgen een steeds hogere isolatie, betere kierdichtheid en ventilatiesystemen die steeds minder gaan ventileren. Dit geeft echter geen garantie voor een comfortabele en gezonde woning. Movair heeft daarom, samen met twee innovatieve partijen, een installatieconcept ontwikkeld voorenergiezuinige opwekking van warmte, warmwater en een gezond binnenmilieu: StralendWARM.
 
 
 
Met behulp van StralendWARM wordt natuurlijk ventileren energiezuinig                      
 
 
De integrale oplossing van het kozijn dat ademt, de ventilatiewarmtepomp en de ventilatieradiator van Movair maakt natuurlijk ventileren energiezuinig én comfortabel. Hierdoor wordt altijd een gezond binnenklimaat gerealiseerd.
 
Ondernemen met energie
 
Waarom is de vakbeurs Energie van belang? Wendy van de Geijn (organisator 54events) legt uit: “Succesvolle energietransitie vereist een verandering van het systeem en heeft impact op alles; van beleid tot businessmodel. Hoewel er binnen elke sector slagen te maken zijn, zijn de doelstellingen voor Nederland als geheel alleen te bereiken door de verbinding over sectoren heen te maken en zo samen te versnellen. Zo liggen er voor de mobiliteitsector kansen in de opslag van decentraal opgewekte energie, biedt hergebruik van restwarmte uit de industrie kansen voor besparing in de gebouwde omgeving en zit huisvuil of rioolslib in potentie vol hernieuwbare brandstoffen. De dwarsverbanden, innovaties en nieuwe samenwerkingen die zo ontstaan zijn de motor van de energietransitie en bieden nieuwe kansen voor de BV Nederland."
 
Vakbeurs Energie bracht dit jaar 11496 bezoekers naar Den Bosch. Het aanpalende Ecomobiel was goed voor ruim 5000 geïnteresseerden. Vakbeurs Energie wordt ook in 2018 weer tegelijkertijd met Ecomobiel georganiseerd. Van 9 t/m 11 oktober zijn de Brabanthallen in Den Bosch ook volgend jaar weer het toneel voor duurzame innovatie in mobiliteit, energieopwekking en energiebesparing.
 
 
Terug naar het overzicht