Europese Commissie: regels stellen aan binnenklimaat

Maros Sefcovic, vice-president van de Europese Commissie, heeft bekend gemaakt dat de EU regels wil stellen aan het binnenklimaat in de komende wetgeving voor de Energie Unie.

Op dit moment onderzoekt de commissie mogelijkheden om de eisen omtrent het binnenklimaat in te passen in het effectrapport. De nieuwe wetgeving, die vooral op bijna nul-energiegebouwen toegepast zal worden, wordt in de herfst van dit jaar verwacht, tegelijk met de nieuwe Richtlijn Energie Efficiëntie.

De ideeën van de commissie komen voort uit het onderzoek van de Humboldt Universiteit. Zij onderzochten de gezondheidseffecten van het binnenklimaat bij 14.000 Europeanen. Uit dit onderzoek bleek dat de omstandigheden voor veel mensen niet naar wens zijn. Dat de EU regeils wil gaan stellen aan de kwaliteit van het binnenklimaat komt precies op tijd. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst driekwart van alle Europese ondervraagden hun energiekosten willen verlagen, terwijl 73 procent tegelijkertijd hun welzijn wil verbeteren. 

Bron: Cobouw

Terug naar het overzicht