MOVAIR+ biedt door samenwerking met verschillende bedrijven voor iedereen een oplossing

Vandaag de dag zijn veel huizen goed geïsoleerd. De kleine radiatoren in huizen kunnen verse buitenlucht die via ventilatieroosters binnenkomt onvoldoende opwarmen. Bewoners ervaren als gevolg hiervan een onaangename koudeval en sluiten de ventilatieroosters. Helaas ontstaat er hierdoor een slechte binnenluchtkwaliteit, met grote gevolgen voor onze gezondheid. Movair+ biedt, samen met haar partners, de oplossing.

De slechte binnenluchtkwaliteit in huizen was voldoende aanleiding voor ISC uit Schijndel om een ventilatiesysteem te ontwikkelen dat voor een betere luchtregulatie zorgt. Ook de problemen die klassieke ventilatieroosters in de gevel met zich meebrengen, zoals geluidsoverlast en tocht, zijn verleden tijd wanneer ze vervangen worden door een Movair+. Deze ventilerende onderdorpel is geschikt voor houten, kunststof en aluminium kozijnen.

Samenwerkende experts rekenen af met slechte binnenluchtkwaliteit
Sinds de introductie van Movair+ in 2013 heeft Erik Smits, algemeen directeur van Movair, de samenwerking opgezocht met experts uit de installatie- en gevelindustrie. “De bedrijven waar we mee samenwerken hebben allemaal een uniek product ontwikkeld. Door de Movair+ aan hun producten te koppelen kunnen we vrijwel overal een gezond binnenklimaat te realiseren.” Dit is niet alleen een uitkomst voor woonhuizen, maar bijvoorbeeld ook voor scholen en zorgcentra waar het binnenklimaat van groot belang is.

Installatie- en gevelindustrie slaan handen ineen
Movair+ wordt onder het kozijn geplaatst, ter vervanging van de onderdorpel. Er zijn verschillende profielen beschikbaar, zodat er altijd een Movair+ is die naadloos aansluit op de kozijndetails. Movair+ werkt samen met kozijnproducenten van de TimmerSelekt Groep en Ramenfabriek Op ’t Hoog. Aan de binnenzijde is de Movair+ aan verschillende ventilatietechnieken te koppelen. Zo kan iedere ruimte geventileerd worden op de manier die de bewoner wenst. Verse buitenlucht wordt door de ventilatieopeningen in de Movair+ onderdorpel aangezogen. Hoe de verse lucht vervolgens de ruimte binnenkomt, is geheel aan de gebruiker. Met zes verschillende ventilatietechnieken is er altijd wel een systeem dat aan de wensen voldoet. De luchtkwaliteit in de woning zal met iedere combinatie verbeteren, terwijl het energieverbruik daalt.

Blijven innoveren
Om ieder gebouw te kunnen voorzien van een gezond binnenklimaat is het nodig dat Movair+ haar mogelijkheden steeds verder uitbreidt. “We zijn constant op zoek naar nieuwe oplossingen. Dit geldt zowel voor de kozijnen als de ventilatietechnieken aan de binnenzijde”, aldus Smits. “We merken dat woningcoöperaties zoeken naar manieren om kozijnen een update te geven zonder dat bewoners tijdens groot onderhoud hun woning moeten verlaten. Met Selekt Movair+ Window Upgrade is dit vanaf nu mogelijk.” In dit kozijn wordt alleen de onderregel vervangen door een Movair+ glasvezelcomposietdorpel, de rest van het kozijn blijft intact. “Zo behouden we wat goed is en halen we het slechte eruit”, vertelt Smits. “We geven het kozijn een tweede leven, zonder dat de bewoner overlast ondervindt van de ingreep.” Een van de nieuwste systemen is de Movair+ ECOmfort. “In renovatieprojecten zien we steeds vaker dat er laagtemperatuurverwarming wordt toegepast. Radiatoren verdwijnen, waardoor de koude buitenlucht niet kan worden opgewarmd”, vertelt Smits. Om dit probleem op te lossen heeft ISC een systeem ontwikkeld waarbij de buitenlucht elektrisch wordt voorverwarmd.

Week van de Bouw
Tijdens de Gevel 2015 demonstreert Movair+, samen met haar samenwerkingspartners, de verschillende systemen. Daarnaast zal hier het nieuwe glasvezelversterkte gevelplintprofiel in blauwsteenlook te zien zijn.

Terug naar het overzicht