Movair in Parkwijk Hillegom

Een goed binnenklimaat is van groot belang. Zeker in zorginstellingen. Het oude Parkwijk voldeed niet meer aan de gestelde eisen voor de zwaardere zorgvragen. Begin 2016 is er daarom gestart met de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum. In dit woonzorgcentrum wordt ook Movair geplaatst. Medio 2017 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

In mei 2016 ging de bouw van Parkwijk van start. Bezoekers, bouwers, bestuurders, bewoners en omwonenden waren aanwezig om dit te vieren. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de bewoners in het najaar verhuizen naar hun nieuw woning. Het gebouw bevat 35 tweekamerappartementen die geschikt zijn voor ouderen met een grote zorgbehoefte. Ook komen er 14 eenkamerappartementen voor bewoners met psychogeriatrische problematiek. Naast woningen wordt Parkwijk ook uitgerust met een huiskamers, een restaurant, activiteitenruimtes, een winkeltje, een kapsalon en een stiltecentrum.

Parkwijk heeft straks, als de bouw gereed is, een goed binnenklimaat. Dit is te danken aan de ventilerende onderdorpel Movair. De Movair wordt bij Parkwijk gecombineerd met een WTW systeem. Daarnaast is er gekozen voor Movair+ Convect.

Voor de Movair+ Convect werkt Movair samen met Spirair. Door verdere innovatie en het gebruik van de Convect luchtgeleider is het mogelijk om eenvoudig alle kozijnen van een gebouw uit te voeren met onze Movair+ onderdorpel met én zonder de koppeling aan een WTW-wisselaar.

Hierdoor kan elke gewenste ruimte worden voorzien van gezonde, gefilterde, verse lucht zonder dat daarbij tocht of koudeval ervaren wordt. De Movair+ Convect is beschikbaar voor houten en kunststof kozijnen.

Terug naar het overzicht