Movair+ oplossing voor slecht werkende ventilatiesystemen

Geïrriteerde stembanden, dikke ogen…bewoners van het Darwinhof en Louise Davidscarré in Zandvoort hebben allemaal dezelfde klachten. De problemen zouden voortkomen uit het ventilatiesysteem in hun woning.

Het geluidsoverlast zorgt ervoor dat ze het systeem uitschakelen. Hoewel het voordeel is hun gezondheidsklachten verdwenen, balen de bewoners dat er dan helemaal geen frisse lucht meer binnenkomt. De frisse lucht komt namelijk alleen via het systeem naar binnen. Langdurig uitschakelen is dus geen optie.

Daarnaast maken bewoners zich zorgen over calamiteiten. Wanneer het advies om ramen en deuren te sluiten wordt gegeven, moet ventilatie ook uitgeschakeld worden. Dat kan in deze woningen alleen door de stekker uit het systeem te trekken. Is de bewoner niet thuis? Dan blijft de vervuilde lucht binnenkomen.

De problemen die in deze wijk worden geschetst, komen op grote schaal voor in Nederlandse woningen. Tocht, koudeval, geluidsoverlast en een slechte binnenluchtkwaliteit kunnen worden opgelost middels de Movair+.

Bron: Gezondheid op de tocht door ventilatiesysteem in LDC en Darwinhof | Heemsteedse Courant | Wijnand Burger

Terug naar het overzicht