Movair werkt mee aan eerste duurzame NOM flat van Accolade

Woningcorporatie Accolade is gestart met het Nul-op-de-Meter maken van een appartementencomplex in Drachten. De appartementen in het complex Lange West (nummers 70 tot en met 92) doen mee aan deze verduurzaming. Movair zorgt voor de ventilatie in deze woningen.  

De woningcorporatie heeft duurzaamheid omarmd, zo stellen ze. Hun doelstelling? Alle 16.000 woningen in 2020 gemiddeld het energielabel B. Accolade maakt woningen al op verschillende manieren duurzaam en energiezuinig, maar een flatgebouw NOM maken is uniek.

Energiezuinig

De aannemer van het project, Jorritsma Bouw, gaat de appartementen maximaal isoleren vanaf de buitenkant. Afsluitbare ramen, driedubbel glas en een lucht-water-warmtepomp; er wordt alles aan gedaan om de woningen zo energiezuinig te maken. De Movair+ Convect gaat ervoor zorgen dat de appartementen natuurlijk geventileerd worden.

Gezond binnenklimaat met Movair+ Convect

Bij mechanische afzuiging is natuurlijke toevoer noodzaak. Daarom zorgt de Convect voor een comfortabele, natuurlijk toevoer vanachter de radiator. De werking van het gepatenteerde Zweedse systeem is gebaseerd op logische, natuurkundige principes. Zo wordt de ruimte geventileerd zonder tochtklachten en is er altijd gefilterde lucht.  Er ontstaan geen tochtklachten en er is altijd gefilterde lucht. Movair+ Convect is geschikt voor zowel nieuwbouw als bij bestaande bouw. 

Lees hier meer over Movair+ Convect.

Terug naar het overzicht