NIBE vertelt meer over gasloos wonen met een ventilatielucht/water warmtepomp

In de komende jaren moet er fors worden ingezet op een snelle energietransitie om de wereldwijde klimaatdoelstellingen te halen. Volgens NIBE zijn warmtepompen onmisbaar bij die transitie.

Over NIBE

NIBE is al meer dan 35 jaar expert op het gebied van warmtepomptechniek. Het bedrijf biedt verschillende warmtepompen voor hybride en all-electric oplossingen in nieuwbouw en bestaande bouw:

De solide en sterk innoverende Zweedse organisatie NIBE is de grootste boilerfabrikant van Scandinavië en een van de grootste warmtepompfabrikanten van Europa. NIBE Energietechniek voorziet woningen en gebouwen van producten die warmwater leveren en een comfortabel binnenklimaat garanderen.

Energietransitie

NIBE wil graag meer bekendheid geven aan de kansen om de energietransitie te versnellen door toepassing van ventilatielucht/water warmtepompen. Zij verzorgden daarom een gratis webinar waarin wordt ingegaan op de toepassingsmogelijkheden voor ventilatielucht/water warmtepompen.

Presentator van het webinar, Ronald Scheffer, legt uit dat de ventilatieluchtwarmtepomp geschikt is voor nieuwbouw, gestapelde bouw en bestaande bouw (renovatie). Daarnaast stipt hij aan dat het belangrijk is om kritisch te kijken naar ventilatieroosters, die zorgen voor geluidshinder en een koudeval.

Luchttoevoer ter hoogte van de radiator wordt in Zweden al veel toegepast. De toevoer van de lucht loopt langs de radiator de ruimte in, zodat de woning kan worden voorzien van frisse lucht zonder een koudeval te ervaren. Scheffer vertelt:

“In Nederland kennen we dat steeds meer door Movair, de eco ventilatieradiator. Dit principe, waarin de lucht onder het kozijn door naar binnen wordt gevoerd, wordt geleid langs een kanaal tot de onderzijde. Ook hiermee ervaar je geen koude tochtklachten meer, geen geluidsoverlast en blijft de ruimte fris.”

Bekijk de video

Terug naar het overzicht