Proefwoning in Badhoevendorp

Opknapbeurt zorgt ervoor dat woningen van label E naar A gaan, zonder huurverhoging.

 

Meer dan tachtig woningen in Badhoevedorp krijgen een grondig opknapbeurt. Deze huizen worden van energielabel E naar energielabel A gebracht, zonder de huur te verhogen. Movair mag meewerken aan dit unieke project.

Na jaren van tocht en vocht en geurtjes worden de woningen gerenoveerd. Het gaat hier om woningen in de Windestraat, Vlierstraat, Elegantiersstraat en Meidoornweg. In 2012 werd al geconstateerd dat er veel te verbeteren was aan de woningen. Slecht geïsoleerd, tocht, vocht, schimmel en enkel glas: alles moest aangepakt worden. De woningen kregen dan ook het energielabel E.

Hemink Groep

Syntrus Achmea en PHK besloten de woningen te laten renoveren door de Hemink Groep. De bewonerscommissie was extra blij met het onderhoud aan de woningen toen ze te horen kregen dat de huur niet omhoog gaat. De huizen krijgen een nieuw, geïsoleerd dak met zonnepanelen, geïsoleerde spouwmuren en kruipruimtes, nieuwe ramen, erkers, voordeuren en keukendeuren en nieuwe CV-ketels. Bovenop dit alles worden de woningen voorzien van een CO2 gestuurde ventilatie-unit in combinatie met Movair.

Proefwoning

In het project wordt eerst een proefwoning gerealiseerd. Bekijk hier het resultaat van de geïnstalleerde Movair in combinatie met Jaga.

Terug naar het overzicht