StralendWarm op Building Holland

Bewoners regelen de warmte in hun huis het liefst zelf. Met het nieuwe klimaatconcept StralendWarm wordt het voor iedereen mogelijk om behaaglijkheid en stralingswarmte zelf te regelen. Deze systeemoplossing voor de woningbouw is een samenwerking tussen Inventum, Henrad/Stelrad en Movair. Van 11 tot en met 13 april is het StralendWarm concept te zien op Building Holland in de Amsterdam RAI.

Hoe werkt StralendWarm?

StralendWarm wekt warmte op met hernieuwbare energie. Dat gebeurt op de meest efficiënte manier. De warmte uit ventilatielucht wordt gebruikt voor het produceren van nieuwe warmte en warm tapwater. De nadelen van natuurlijke ventilatie worden weggenomen door Movair, de ventilerende onderdorpel. Door deze toevoeging hebben bewoners geen last van koudeval of tocht, zoals bij ventilatieroosters vaak het geval is. Daarnaast zorgt Movair voor een flinke geluidsreductie.

StralendWarm wint warmte door de Inventum Ecolution warmtepomp. De teruggewonnen warmte wordt energetisch efficiënt opgewaardeerd. De ecoradiatoren van Henrad/Stelrad brengen de warmte de ruimte in, daar waar de bewoner dat wenselijk vindt. Op die manier levert StralendWarm de warmte die men behaaglijk vindt: stralingswarmte, volledig regelbaar.  

Doorbraak in energiebesparing

De ventilatiewarmtepomp van Inventum, de Ecolution, is een doorbraak op het gebied van energiebesparing. De Ecolution ventileert niet alleen, maar zorgt ook voor frisse en gezonde verse lucht. Alle warmte wordt teruggewonnen uit de ventilatielucht. Met deze teruggewonnen warmte wordt nieuwe cv-warmte en warm tapwater gerealiseerd, waarmee de woning energiezuinig verwarmd kan worden.

Registreer uw gratis bezoek aan Building Holland

Van 11 tot en met 13 april is StralenWarm te vinden op Building Holland in de Amsterdamse RAI (hal 11, stand 11.021). Building Holland gratis bezoeken? Registreer dan via deze link.

Terug naar het overzicht