StralendWARM zorgt voor NOM woningen in Reeuwijk

Sinds april 2017 is de gemeente Reeuwijk zes nieuwe Nul op de Meter (NOM) woningen rijker. In het voorjaar werden de woningen opgeleverd. Dit zijn de eerste NOM-woningen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De duurzame sociale (huur)woningen in ‘De Oude Tol’ zijn geschikt voor diverse doelgroepen, van senioren tot starters en eenoudergezinnen. Het All-Electric klimaatconcept StralendWARM, ontwikkelt door Inventum, Henrad/Stelrad en Movair, zorgt voor meer comfort, betere ventilatie en energiebesparing.

Bron: Inventum

Het ‘StralendWARM’ project is gerealiseerd door Woningbouwvereniging Reeuwijk samen met Janssen de Jong Bouw, Janssen de Jong Projectontwikkeling, Installatiebedrijf Lok, Inventum, Henrad/Stelrad en Movair.

Meest efficiënte wijze van verduurzamen

StralendWARM is een All-Electric klimaatconcept. Drie bedrijven; Henrad, Inventum en Movair; zorgen met elk hun eigen innovatie ervoor dat drie bouwstenen samen voor de meest efficiënte oplossing zorgen op het gebied van verduurzaming. De som van deze drie delen is als het ware: 1+1+1 = 5. 

Het concept is eenvoudig, flexibel, duurzaam, slim en geeft die warmte die bewoners het meest behaaglijk vinden, namelijk stralingswarmte.
Met StralendWARM worden de woningen verwarmd via de Ecolution ventilatiewarmtepomp van Inventum en komt verse gefilterde lucht geluidsarm binnengestroomd via de slimme Movair onderdompel.

De binnenstromende lucht wordt via de Convect  door de beste Henrad/Stelrad Eco radiatoren geleid om het voorverwarmd zonder koudeval en tochtvrij de woning in te laten komen.  Het concept StralendWARM geeft de bewoners meer comfort, meer ventilatie en (meer) energiebesparing (E.I. -0,3). Bovendien is de Trias Energetica goed toegepast bij het bouwen van deze NOM Woningen.

StralendWARM sluit aan bij Passief Bouwen principe

Het StralendWARM concept sluit naadloos aan bij de gedachte van Passief Bouwen ten aanzien van energiezuinige woningen. Naast de kwalitatief zeer goede en gezonde binnenlucht en het lage energiegebruik zijn de woningen in Reeuwijk namelijk thermisch zeer comfortabel. Dit blijkt uit de zeer goede isolatie en kierdichting van de woningen. De kierdichting van een gebouw (woning, appartement) wordt gemeten met de Qv10 waarde. Passief Bouwen stelt als norm voor de kierdichting een Qv10 waarde van 0,15. De woningen in Reeuwijk kennen een Qv10 waarde die lager is dan 0,15.

De voordelen van StralendWARM (in het project Reeuwijk)

• All-Electric; 
• Comfortabel verwarmen door snel reagerende stralingswarmte;
• Hoge energieprestatie tegen relatief lage investeringskosten;
• Minder PV-panelen nodig; 
• Onzichtbaar natuurlijk ventileren zonder hinderlijke koude tocht; 
• Eenvoudige installatie
• Vrijwel geen onderhoud en kosten; 
• Voorbereid/optie op lokale warmteopslag. 

Terug naar het overzicht