Wat is StralendWARM?

Inventum, Movair en Henrad/Stelrad hebben de handen ineen geslagen in het StralendWARM klimaatsysteem. Met de Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp als energetisch superieure opwekker van warmte en warm tapwater, Henrad/Stelrad Ecoradiatoren die verse lucht voorverwarmd en aangenaam de ruimte in brengen en natuurlijk de ventilerende onderdorpel van Movair die onzichtbaar, stil en gefilterd verse buitenlucht de woning in laat stromen. Deze combinatie garandeert een gezond en comfortabel klimaat voorzien van stralingswarmte. Bovendien is dit systeem inzetbaar voor hybride oplossingen en als All Electric voor EPC neutrale en NOM woningen, met de hoogste energieprestatie.

Waarom StralendWARM?
Bij het zoeken naar energiezuinige klimaatconcepten, is het lastig de bewoner te voorzien van het door hen gewenste comfort. Overheid, bouw en installatiesector heeft de aanname dat LTV vloerverwarming het meest energiezuinig en comfortabel is. Wie vaker bij de klant/bewoner in een energiezuinige woning komt, weet dat dit lang niet altijd ervaren wordt. StralendWARM is een systeem waar de bewoner stralingswarmte van radiatoren kan ervaren en op de momenten dat hij dat wenst. Men is de baas over de eigen gewenste warmte d.m.v. de bedienbare kamerthermostaat. StralendWARM werkt op natuurlijke ventilatie maar zonder de bekende raamroosters. Hierdoor ervaart de bewoner geen koudeval of tocht maar verse, gezonde en voorverwarmde lucht. Bij StralendWARM gaan we voor energiezuinigheid en het door de bewoner gewenste comfort. 

Ventileren met warmtewinst
Energiezuinige woningen, zoals passiefhuizen, NOM of EPC neutrale woningen worden vanwege de energieprestatie vaak voorzien van WTW balansventilatie. In de gehele bouwkolom is de aanname dat dit de enige en zuinigste oplossing is. In het StralendWARM systeem met natuurlijke ventilatie worden de comfort nadelen reeds weggenomen door de Movair luchttoevoer oplossing. De warmte winst wordt verkregen door de werking van de Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp. De 20 graden warmte uit ventilatielucht wordt teruggewonnen en met slechts 4 graden naar buiten getransporteerd. 16 graden winst is al excellent maar daar gaat de functie van de warmtepomp nog overheen. De teruggewonnen warmte wordt energetisch efficiënt opgewaardeerd en via het Henrad/Stelrad Ecoradiator afiftesysteem afgegeven daar waar de bewoner het wenselijk vindt en niet over de gehele woning uitgesmeerd zoals bij lucht.

Meer informatie
Meer weten over het StralendWARM concept voor een gezond binnenklimaat? Bekijk dan de website.

Terug naar het overzicht