StralendWARM

StralendWARM is een compleet klimaatsysteem. Het wekt warmte op met hernieuwbare energie op de meest efficiënte manier. Het gebruikt de ventilatielucht uit de woning en maakt er warmte en warm tapwater mee. De verse lucht stroomt onzichtbaar gefilterd de woning in. De meest comfortabele en energiezuinige radiator verwarmd de binnenkomende verse lucht. Geen koudeval via roosters. StralendWARM levert de bewoner warmte die men het lekkerst vindt, stralingswarmte en die is ook nog eens regelbaar.

 

Movair, Henrad/Stelrad en Inventum hebben de handen ineen geslagen en vullen elkaar aan in het StralendWARM klimaatsysteem. Met de Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp als energetisch superieure opwekker van warmte en warm tapwater. Movair is de ventilerende onderdorpel, die onzichtbaar, stil en gefilterd verse buitenlucht de woning in laat stromen en d.m.v. Henrad/Stelrad Ecoradiatoren voorverwarmd en aangenaam de ruimte in brengt. Deze combinatie garandeert een gezond en comfortabel klimaat voorzien van stralingswarmte. Bovendien is dit systeem inzetbaar voor hybride oplossingen en als All Electric voor EPC neutrale en NOM woningen, met de hoogste energieprestatie.

Waarom StralendWARM?

Bij het zoeken naar energiezuinige klimaatconcepten, is het lastig de bewoner te voorzien van het door hen gewenste comfort. Overheid, bouw en installatiesector heeft de aanname dat LTV vloerverwarming het meest energiezuinig en comfortabel is. Wie vaker bij de klant/bewoner in een energiezuinige woning komt, weet dat dit lang niet altijd ervaren wordt. StralendWARM is een systeem waar de bewoner stralingswarmte van radiatoren kan ervaren en op de momenten dat hij dat wenst. Men is de baas over de eigen gewenste warmte d.m.v. de bedienbare kamerthermostaat.

StralendWARM werkt op natuurlijke ventilatie maar zonder de bekende raamroosters. Hierdoor ervaart de bewoner geen koudeval of tocht maar verse, gezonde en voorverwarmde lucht. Bij StralendWARM gaan we voor energiezuinigheid en het door de bewoner gewenste comfort. 

Ventileren met warmtewinst

Energiezuinige woningen, zoals passiefhuizen, NOM of EPC neutrale woningen worden vanwege de energieprestatie vaak voorzien van WTW balansventilatie. In de gehele bouwkolom is de aanname dat dit de enige en zuinigste oplossing is. In het StralendWARM systeem met natuurlijke ventilatie worden de comfort nadelen reeds weggenomen door de Movair luchttoevoer oplossing. De warmte winst wordt verkregen door de werking van de Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp. De 20 graden warmte uit ventilatielucht wordt teruggewonnen en met slechts 4 graden naar buiten getransporteerd. 16 graden winst is al excellent maar daar gaat de functie van de warmtepomp nog overheen. De teruggewonnen warmte wordt energetisch efficiënt opgewaardeerd en via het Henrad/Stelrad Ecoradiator afiftesysteem afgegeven daar waar de bewoner het wenselijk vindt en niet over de gehele woning uitgesmeerd zoals bij lucht.

Meer weten over StralendWARM? Kijk dan op

www.stralendwarm.weebly.com